32. Vergi Haftası Kutlanıyor Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesill… 

 

 

32. Vergi Haftası Kutlanıyor

32. Vergi Haftası Kutlanıyor

Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir.

Koronavirüs (COVİD-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, Sağlık Bakanlığı ile Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve il/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları dikkate alınarak gerçekleştirilecek olan 32. Vergi Haftası etkinliklerinden bazıları şunlardır;

  • Vergi Haftası için  “DÜNDEN BUGÜNE VERGİLERİMİZLE GÜÇLÜYÜZ”  sloganı ile hazırlanan afiş 81 ilimizdeki Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Defterdarlıklarda, kamu kurumlarının “Outdoor TV” ekranlarında ve şehir içi toplu ulaşım araçlarında  görünür şekilde olmasına dikkat edilerek asılacak/yansıtılacaktır.
  • Vergide farkındalığın artırılması ve verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla e-posta abonelerimize bilgilendirme ve kutlama mesajı gönderilecektir.
  • Gazete editörlerine ve ekonomi yazarlarına vergi ile ilgili toplum bilincini arttırmaya yönelik bilgilendirme metni gönderilecektir.
  • Dijital platformlar üzerinden yeni işe başlayan mükelleflerin hak ve yükümlülükleri, genç girişimciler ve “e-Dönüşüm” (Dijital Dönüşüm) konularında mükelleflere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.
  • Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan eğitim CD’leri yer alacaktır. MEB sosyal medya hesaplarından vergi haftasına yönelik paylaşımlarda bulunulacaktır.
  • 35 hizmet yılını doldurmuş personelimize, çalışma süresince kurumumuza katkılarından dolayı teşekkür belgesi verilecektir.
  • Vergi Haftası süresince oynanan Süper Lig ve TFF 1. Lig futbol müsabakalarında,  “GELECEĞİN GARANTİSİ VERGİLERİNİZDİR, VERGİ HAFTASI KUTLU OLSUN” yazılı branda tribüne asılacaktır.
  • Vergi Haftası slider ve afişleri kamu kurumları, meslek odaları, üniversiteler ve diğer kurumların Outdoor TV ekranlarında yayınlanacaktır.
  • Ulusal TV kanalları ve dizi yapımcıları ile görüşülerek izlenme oranları yüksek olan TV dizilerinde vergi ile ilgili konuların işlenmesi sağlanmakta olup bu görüşmelere devam edilecektir.
  • Başkanlığımız tarafından mükellef odaklı hizmet anlayışının gereği olarak, hizmetin en iyi şekilde yerine getirilmesi ve çağın getirdiği teknolojik imkânlardan yararlanılarak vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi sürecinin kolaylaştırılmak amacıyla Gayri Menkul Sermaye İradı, Ücret, Menkul Sermaye İradı, Diğer Kazanç ve İradı elde eden mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin “Hazır Beyan Sistemi” ile verilmesi yönündeki bilgilendirme çalışmalarına 81 ilde devam edilecektir.
  • PTT ile yapılan işbirliği çerçevesinde, vergi haftası süresince PTT tarafından “Vergi Güçtür” sloganlı flam uygulaması yapılacaktır.
  • Kızılay işbirliği ile pandemi şartları dikkate alınarak kan bağışı kampanyası düzenlenecektir.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflerimize teşekkür etmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı